viernes, 13 de enero de 2017

Tècniques d’estudi

La qualitat de l’estudi està condicionada bàsicament per dos factors: el primer és l’entorn en el qual es duu a terme l’estudi, i el segon, el mètode. Avui parlarem d’aquests dos aspectes. Un mètode d’estudi és la manera que s’empra per interioritzar una sèrie de conceptes, el que s’anomena estudiar. I l’entorn són les condicions externes que es donen durant l’estudi.

Per saber quins són els mètodes i els entorns més habituals entre els estudiants de Batxillerat del Sagrat Cor, els hem fet una sèrie de preguntes, les respostes dels quals estan representades a continuació. Les gràfiques mostren el percentatge corresponent.

 










































Com es pot deduir de les gràfiques, la utilització de resums per estudiar és una pràctica molt estesa entre els alumnes de Batxillerat del Sagrat Cor.  També és majoritari el fet d’estudiar repetint en veu alta. Menys freqüent és el mètode d’escriure repetitivament. I l’estudi mitjançant la realització d’exercicis només es produeix generalment en algunes assignatures.

Respecte a l’entorn, es veu que hi ha bastants alumnes que estudien en grup, i alguns ho fan sempre. Igualment, alguns alumnes estudien a vegades amb música, però alguns ho fan sempre.  Encara que això fa més distreta l’estona d’estudi, provoca dispersió, i l’estudi no és tan efectiu.

Després d’aquesta anàlisi podem dir que, tot i que hi ha aspectes a millorar, com que una àmplia part d’alumnes  estudia amb música, i una bona part que estudia en grup, el mètode d’estudi dels alumnes de Batxillerat del Sagrat Cor Sarrià és majoritàriament adequat. Resumir, repetir i escriure el que s’ha d’estudiar és un bon mètode i practicar-lo ajuda a interioritzar més ràpidament.


Ramón Bargalló, 1r batxillerat

No hay comentarios:

Publicar un comentario